Over Bladzijde Acht

Welkom op Bladzijde Acht! Ik ben onderzoekerschrijver, minimalist, en avonturier. 32 uur in de week werk ik als dijkadviseur. De rest van mijn tijd besteed ik aan trektochten, bivakkeren, studeren, mediteren en schrijven. Op deze website komen die activiteiten bij elkaar in verhalen en artikelen over natuur en eenvoud.

Natuurlijk leven gaat over avontuur en wildernis – buiten en in jezelf. Natuur is soms een romantisch decor, iets om van te genieten en mooie foto’s van te maken. Maar we zijn er ook onderdeel van. De beperkingen van de samenleving en het mens-zijn horen net zo goed bij natuur, en dat is niet altijd leuk. Eenvoudig leven is de kunst om hier licht (maar niet onverschillig) mee om te gaan. Het gaat over minder bezitten, bewuste keuzes maken en meer spelen. Ontdekken, avonturieren, met humor, poëzie, grote verhalen én de onvermijdelijke obstakels en diepe dalen.

Ik ben verliefd op natuur en eenvoud, en ik worstel ermee. Tussen de regels door zul je dat wel zien.

Over mij

Ik ben opgeleid als Aardwetenschapper in kust- en riviergedrag en klimaat. Sinds dit jaar studeer ik Wijsbegeerte, maar ik houd ook van praktische filosofie. Daarom ga ik vaak (alleen) de natuur in om na te denken, te schrijven en nieuwe vragen te verzamelen.

Schrijven is mijn gereedschap om een chaos aan gedachten te ordenen en te delen. Ik leer mezelf kennen en anderen begrijpen me beter. Zo voel ik me ondanks mijn regelmatige afzondering toch verbonden met de wereld.

20160216_094850.jpg

Advertenties