Over Bladzijde Acht

Welkom op Bladzijde Acht! Ik schrijf over natuurlijk en eenvoudig leven. Minimalisme, fietsreizen, trektochten, maar ook over het dagelijkse leven. Júist over het dagelijks leven, want op vakantie (als niemand iets van je verwacht) is het makkelijk om gelukkig te zijn.

Natuurlijk leven gaat over bewegen, avontuur en wildernis – buiten en in jezelf. Eenvoudig leven betekent minder bezitten, minder moeten en bewuste keuzes maken. Samen zijn ze een experiment om de essentie van het bestaan terug te vinden, maar zonder meteen de samenleving af te wijzen.

Over mij

Ik ben onderzoekerschrijver, minimalist, en avonturier. 32 uur in de week werk ik als dijkadviseur, de rest van mijn tijd besteed ik aan trektochten, soloreizen, bivakkeren, studeren, mediteren en schrijven.

Ik ben opgevoed als Aardwetenschapper, geïnteresseerd in filosofie en met name de relatie tussen mens en natuur. Ik studeer Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit, maar houd ook van praktische filosofie. Daarom ga ik vaak (alleen) de natuur in om na te denken, te schrijven en nieuwe vragen te verzamelen.

Schrijven is mijn gereedschap om een chaos aan gedachten te ordenen en te delen. Ik leer mezelf kennen en anderen begrijpen me beter. Zo voel ik me ondanks mijn regelmatige afzondering toch verbonden met de wereld.

20160216_094850.jpg

Advertenties